Skip to main content

Senior ambulant begeleider jeugd-ggz

Fulltime/parttime, 16-36 uur, Heerlen

Een veilige thuissituatie voor ieder kind. Dat heb jij voor ogen met de ondersteuning die je biedt als senior ambulant begeleider jeugd-ggz bij Zorggroep Vizie in Heerlen. Van structurele oplossingen voor opvoedkundige vraagstukken bedenken tot hulp bieden in complexe crisissituaties met acute veiligheidsrisico’s. Mede dankzij jou bieden we kinderen en jongeren uitzicht op een kansrijke toekomst.

Jouw baan bij Zorggroep Vizie

In samenwerking met je collega’s van de jeugdhulpverlening en het nieuwe ggz-behandelteam bied je de juiste individuele, gezins- en ouderbegeleiding bij cliënten thuis. Je stelt begeleidingsplannen op, die je voor een groot deel zelfstandig uitvoert. Daarbij maak je ook de rapportages en verslagen. Met de grootste nauwkeurigheid, omdat die de basis zijn voor verdere afspraken en soms ook een rechterlijk oordeel. De zwaarte en aanpak van je begeleiding verschilt sterk per situatie. Dit maakt jouw baan gevarieerd en uitdagend tegelijk.

Met jouw kennis en ervaring ondersteun je de andere begeleiders en orthopedagogen bij inhoudelijke vragen. Andersom staan je collega’s ook voor jou klaar als je een klankbord nodig hebt. Samen bespreken jullie je casussen en begeleidingsplannen in regelmatig multidisciplinair overleg. En in samenspraak met de behandelaars stimuleer je dat de afspraken in de spreekkamer aansluiten bij de begeleiding in de thuissituatie.

Verder sluit je aan bij RTO’s met de gemeente en andere betrokken hulpverleners. Ook maak je afspraken met consulenten van de gemeente over beschikkingen en de verlenging daarvan. En je zet je samen met het team in voor het verder vormgeven en presenteren van onze kwalitatieve dienstverlening, die nu naast jeugdhulpverlening ook een jeugd-ggz-aanbod omvat.

Jouw werkplek

Binnen onze groeiende, specialistische jeugdzorgorganisatie werk je samen met een gedreven team van professionele en doelgerichte orthopedagogen, ambulant begeleiders en groepsbegeleiders. Jij en je collega’s bieden ambulante en groepsbegeleiding gericht op de zelfredzaamheid van kinderen en jongeren, met name in situaties van acute of structurele onveiligheid. Reken op een prettige werksfeer met veel ruimte voor jouw inbreng.

Door een gewonnen aanbestedingsprocedure is Zorggroep Vizie de aangewezen partij om de jeugdzorg in Zuid-Limburg de komende tien jaar vorm te geven. Dat geeft ons, en jou, de mogelijkheid om te bouwen aan een goed gecoördineerd totaalaanbod en een kansrijke toekomst voor de jeugd in onze regio. Ons doel? De eigen regie van kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders vergroten en hen in staat stellen om zonder onze hulp (weer) deel te nemen aan de maatschappij.

Dit krijg je van ons

Een baan van 16 tot 36 uur in de boeiende en uitdagende wereld van de jeugdzorg. Waarin je met jouw inzet het verschil maakt voor jongeren en hun toekomst. En de kans krijgt om jezelf persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen. Deels vanuit huis werken behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast bieden we je:

 • Direct een vast contract en een passend salaris volgens de cao Jeugdzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld.
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en zakelijke kilometers.
 • Volop ontwikkelmogelijkheden, bijvoorbeeld in de vorm van externe trainingen.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Een laptop en mobiele telefoon.

Dit neem jij mee

Jij past je communicatie en aanpak vlot aan op de situatie. Hierbij combineer je inlevingsvermogen met duidelijkheid over kaders en mogelijkheden. Je signaleert en bespreekt de uitdagingen en eventuele belemmeringen en vertaalt die in oplossingen. Daarnaast ben je in staat om collega’s te coachen en inspireren vanuit jouw kennis en ervaring.

Verder heb je:

 • Een wo- of hbo-diploma in een relevante richting als SPV, SPH, pedagogiek of psychologie.
 • Een SKJ-registratie.
 • Minimaal vijf jaar werkervaring binnen de ggz.
 • Ervaring met ambulante begeleiding of jeugdhulpverlening.
 • Bij voorkeur een opleiding of ervaring op het gebied van systemisch werken.
 • Bij voorkeur kennis van pedagogiek, ontwikkelingspsychologie, complexe gezinssystemen en/of problematieken, signalen en risicofactoren op kind- en ouderniveau.
 • Een rijbewijs en eigen auto waarmee je cliënten kunt bezoeken.

Maak het verschil bij Zorggroep Vizie

Wil jij als senior ambulant begeleider bijdragen aan de toekomst van jongeren in Zuid-Limburg? Of meer weten over de mogelijkheden bij Zorggroep Vizie? Bel of mail dan naar Alex Klimala, directeur Zorggroep Vizie, via 045 – 20 55 070 of alex@zorggroepvizie.nl Of stuur direct je cv en motivatie naar info@zorggroepvizie.nl