Ons doel
Het speerpunt in onze hulpverlening is om een brug te slaan tussen de jeugd-ggz en jeugdhulpverlening. Door deze combinatie steken wij in op het verminderen van de psychische klachten en het zoeken naar oplossingen voor de problemen waar onze cliënten en/of hun systeem tegenaan lopen.
Zo hopen wij de draagkracht en ontwikkeling van cliënt én systeem te vergroten en daarmee een verbetering op de langere termijn te bewerkstelligen.
Ons aanbod
De behandeling wordt geboden aan kinderen, jeugdigen, jongvolwassenen en hun ouders/opvoeders, waarbij er sprake is van psychische problematiek. Hier onder valt: angsten, stemmingsklachten, spanning gerelateerde klachten, problemen binnen het gezin, (vroegkinderlijk) trauma, hechtings-, identiteits- en ontwikkelingsproblematiek (ADHD of autisme) en gedragsproblemen.
Behandelvormen zijn onder andere EMDR-, spel-, systeem-, schema- en cognitieve gedragstherapie.
Maatwerk in de thuis- of schoolsituatie bieden wij ook aan indien dit een meerwaarde heeft voor het behandeltraject.
Diagnostiek Zorggroep Vizie
Diagnostiek is een wezenlijk onderdeel van het therapeutisch proces. Binnen Zorggroep Vizie wordt diagnostiek verricht om de klachten in kaart te brengen en te verduidelijken om zo gerichter de behandeling in te kunnen steken. Diagnostiek staat binnen Zorggroep Vizie altijd in dienst van de behandeling.
Een diagnostisch onderzoek binnen Zorggroep Vizie kan bestaan uit de volgende deelonderzoeken
- Klachtenanamnese
- Ontwikkelingsanamnese
- Hetero-anamnese
- Gedragsvragenlijsten
- Intelligentie-onderzoek
- Neuropsychologisch onderzoek
- Sociaal emotioneel onderzoek
- Belevingsonderzoek
- Systemisch onderzoek
- Spelobservatie
- Schoolobservatie
- Psychiatrisch onderzoek
Aan de hand van de vraag bepaalt de diagnosticus welke deelonderzoeken er voor de probleemverheldering worden ingezet.
Na de behandeling
Het kan zijn dat er in de laatste fase van de behandeling of na de behandeling nog een (tijdelijke) ondersteuningsbehoefte bestaat. Er zal samen met de behandelaar worden bekeken hoe de behoefte eruit ziet en of deze ingevuld kan worden door interne doorstroom naar de ambulante begeleiding.
Adres:
Horsterweg 24
6199 AC Beek