Weerbaarheid


 

Kickboksen

Sport en autisme = een winnende formule! Ieder kind heeft beweging nodig en jezelf leren verdedigen is ook geen overbodige luxe. Kickboksen bevordert zelfdiscipline, stimuleert de sociale vaardigheden, verhoogt het zelfvertrouwen en bevordert het respect naar anderen toe. Daarnaast leren de kinderen en jongeren doelen stellen, samenwerken en is het eens iets anders dan gamen.

 

Rots & Water

Rots & Water is een weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes. De training is gericht op het ontwikkelen van sociale competenties en op het voorkomen en aanpakken van pestgedrag, seksueel geweld en discriminatie. Rots & Water leert kinderen op te komen voor zichzelf en rekening te houden met anderen. Kinderen zijn na de training beter in staat ‘nee’ te zeggen. Niet alleen met hun stem, maar met name in hun houding en uitstraling.

 

Kwaliteitenspel

Door middel van het Kwaliteitenspel kun je nagaan hoe goed jij jouw medespelers en jezelf kent. Hoe zie jij de ander en hoe ziet de ander jou? Wellicht ziet de ander kwaliteiten bij jou waar jij je niet van bewust bent!