Psycho-educatie


 

 

Brainblocks

Met behulp van Brain Blocks praten we over autisme. Wat werkt er bij jou anders dan bij mensen zonder autisme? Welke gevolgen heeft dat voor je functioneren in het dagelijkse leven? En hoe maak je duidelijk wat je wil? Brain Blocks is een beeldend middel dat kinderen en jongeren met autisme helpt zichzelf (in relatie tot anderen) beter te begrijpen. Benieuwd wat Brain Blocks voor uw kind kan betekenen?

 

Ik-puber training

De puberteit… een lastige fase, ook voor ouders! Jongeren zitten in deze fase met veel vragen en onzekerheden. Daarom ondersteunen wij jongeren tussen de 12-18 jaar met autisme met onze training ‘Ik puber’. Thema’s zoals verliefdheid, vriendschappen, (veilig) vrijen, grenzen aangeven en herkennen komen aan bod.

 

Het Vollehoofdenboek

Een ‘vol hoofd’… het is voor velen een herkenbaar begrip. De een heeft er vaker last van dan de ander en de oorzaken verschillen van persoon tot persoon. Het Vollehoofdenboek is een hulpmiddel bij het uitleggen en bespreekbaar maken van diagnoses waarbij deze aspecten een belangrijke rol spelen, zoals spraak-taalproblemen (ESM), aandachtstekortstoornissen (AD(H)D) en stoornissen in het autistische spectrum (ASS).

 

‘Ik ben speciaal’ – Werkboek

‘Ik ben speciaal’ is een programma voor psycho-educatie met als doel personen met autisme zelfkennis bij te brengen, kennis van (het eigen) autisme en hoe ermee om te gaan. ‘Ik ben speciaal’ maakt gebruik van werkbladen die op maat worden aangeboden.

 

‘Ik ben speciaal’ – Het spel

Het ‘Ik ben speciaal-spel’ is een leerzaam spel dat aansluit bij het ‘Ik ben specaal-werkboek’. Het accent ligt op het spelplezier waarbij de spelers elkaar beter leren kennen.