Trainingen

Zorggroep Vizie biedt o.a. de volgende traingsprogramma’s aan.

Brainblocks

Met behulp van Brain Blocks praten we over autisme. Wat werkt er bij jou anders dan bij mensen zonder autisme? Welke gevolgen heeft dat voor je functioneren in het dagelijkse leven? En hoe maak je duidelijk wat je wil? Brain Blocks is een beeldend middel dat kinderen en jongeren met autisme helpt zichzelf (in relatie tot anderen) beter te begrijpen. Benieuwd wat Brain Blocks voor uw kind kan betekenen?

 

Leuk-vinden, Lief-vinden

Heeft uw kind moeite om te laten merken dat hij/zij iemand aardig vindt of van iemand houdt? Kan uw kind moeilijk aanvoelen wanneer anderen behoefte hebben aan affectie? Leuk vinden – Lief vinden is een cognitieve gedragstherapie die wij aanbieden voor kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis.

 

Ik-puber training

De puberteit… een lastige fase, ook voor ouders! Jongeren zitten in deze fase met veel vragen en onzekerheden. Daarom ondersteunen wij jongeren tussen de 12-18 jaar met autisme met onze training ‘Ik puber’. Thema’s zoals verliefdheid, vriendschappen, (veilig) vrijen, grenzen aangeven en herkennen komen aan bod.

 

Het trainen van executieve functies

Veel kinderen en adolescenten ervaren problemen op het gebied van executieve functies zoals taakinitiatie (het beginnen aan de opgedragen taak), plannen, prioriteiten stellen, aandacht richten en vasthouden op een specifieke taak en cognitieve flexibiliteit. Executieve functies bepalen in hoge mate het schoolsucces van het kind. Wij bieden begeleiding op het gebied van het maken en plannen van huiswerk en andere zaken die de executieve functies kunnen verbeteren.

 

Kooklessen

De kinderen koken iedere 2 weken onder begeleiding heerlijke gerechten waarbij de nadruk ligt op ontspanning, plezier en een weg naar zelfstandigheid. Ze mogen zelf de gerechten kiezen en taken zoals een boodschappenlijstje maken, naar de winkel gaan, leren omgaan met geld, tafel dekken, afwassen en opruimen komen allemaal aan bod. En natuurlijk niet te vergeten, daarna wordt er gesmuld!

Weerbaarheidstraining

Wij gaan wekelijks kickboksen. Kickboksen bevordert zelfdiscipline, stimuleert de sociale vaardigheden, verhoogt het zelfvertrouwen en bevordert het respect naar anderen toe. Daarnaast leren ze doelen stellen, samenwerken en is het eens iets anders dan gamen.

 

Fitness training

Fitness en autisme = een winnende formule! Ieder kind heeft beweging nodig maar soms is een reguliere teamsport niet weggelegd voor iemand met autisme. Daarom bieden wij een individueel sportprogramma aan waarbij de jongeren, samen met elkaar, volgens een vooraf gesteld schema samen kunnen sporten.